Belföld

Már a választásokra készülnek a szocik

Május elsején debütál a programtervezet, aztán országos turnéra indulnak az anyaggal. Az év végéig minden egyéni kerületben kiválasztják a párt képviselőjelöltjét.

Május 1-jén mutatja be új választási programtervezetét az MSZP, amelyet ezt követően „Párbeszéd a nemzetért” címen induló rendezvénysorozaton vitatnak majd meg – jelentette be a szocialista párt elnök-frakcióvezetője.

Mesterházy Attila elmondta: fontosnak tartják az euroatlanti integráció mélyítését, mert ez segíthet a válságból való kilábalásban. A “jogállamiság, az alkotmányosság és a demokratikus működés helyreállítása” érdekében együttműködést ajánlanak minden demokratikus erőnek.

A pártelnök arról is beszélt, hogy az év végéig kiválasztják a párt egyéni képviselőjelöltjeit, a jövő év elejétől kétéves kampányba kezdenek, és el akarják kerülni azt a 2006-ban elkövetett hibát, hogy a választóknak teljesen mást ígérnek, mint amit később végrehajtanak. Szerinte a Fidesz most ezt teszi, amiért a választók biztosan megbüntetik majd a következő voksoláson.

Az MSZP májusban nyilvánosságra hoz egy Kelet-Magyarországról szóló programot is, amelyet helyi szakértők segítségével állítanak össze. Emellett arra kérik a kormányt, adjon tájékoztatást arról, miként csökkentik tovább a gyógyszerkassza idei forrásait, továbbá milyen konkrét lépéseket hajtanak végre az egészségügyi dolgozók bérének rendezésére –  tette hozzá Mesterházy Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik