Belföld

Ifjú kereszténydemokratákra csapott le az Anonymous

Ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tesz az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), amelynek honlapját pénteken este feltörték, és arról jelentős mennyiségű adatot töröltek.

Az IKSZ a történteket, – amelyet az Anonymous hackercsoport vállalt magára – antidemokratikus lépésnek tartja, és álláspontjuk szerint az nemcsak az IKSZ, hanem a magyar demokrácia ellen irányuló támadás – mondta Hollik István, a szervezet alelnöke.

Hozzátette: ha a véleménye miatt bárkit informatikai eszközökkel meg lehet támadni, akkor ennek nincs határa. “Ha az Anonymous csoport a jövőben nem ért egyet a magyar adózási rendszerrel, akkor a Magyar Államkincstár informatikai rendszerét fogják tönkretenni?” – tette fel a kérdést a kereszténydemokrata politikus.

A Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete, az Anonymous hackercsoporttal ellentétben, vállalja az arcát és véleményét, és bármikor nagyon szívesen leülnek velük politikai eszmecserére – mondta az alelnök.
“Azt azonban nem tartjuk korrektnek, hogy azért, mert nem értenek velünk egyet, feljogosítva érzik magukat arra, hogy az IKSZ magántulajdonát, honlapját tönkre tegyék” – tette hozzá.

Az Anonymous csoport a gepnarancs.hu oldalon közzétett írás szerint február 24-én feltörte és birtokba vette az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség honlapját, és törölt róla jelentős mennyiségű információt. “Tettük ezt mindazért, mert ez a szövetség kioktatta a magyar diákokat és a kormány védelmére kelt a Hallgatói Hálózat demokratikusan szervezett érdekérvényesítése kapcsán. Mi az alulról szervezett diáktüntetések oldalán állunk és nem tűrjük, hogy ez a szervezet a fiatalok nevében nyilatkozzon” – olvasható a portál által idézett közleményben.

Korábban Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Palócz László, a szervezet alelnöke közös állásfoglalásban arra szólította fel a Hallgatói Hálózatot, hogy fejezze be az öncélú, zavarkeltő akcióit és maradjon a véleménynyilvánítás – egyetemek működésének szabályait betartó – demokratikus formáinál. A Hallgatói Hálózat ne az oktatás rendjét akadályozva, a szélsőségesen baloldali, marxista 68-as diáklázadások egyetemfoglalásai iránti nosztalgiát ébresztve hallassa hangját a felsőoktatással kapcsolatban – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik