Belföld

Pályaorientációs pontok az elbocsátott Nokiásoknak

Pályaorientációs pontokat nyit a Vasas Szakszervezet helyi alapszervezete és az MSZOSZ megyei képviseletei a Nokia komáromi leépítésében érintettek számára - jelentették be a szakszervezetek pénteken.

Három helyszínen (Győrben, Komáromban és Tatabányán) nyitják meg április elsejével irodáikat, hogy a csoportos létszám-leépítésbe kerülő tagokról naprakész adatbázis álljon rendelkezésre, hogy az érintettek minél gyorsabban kapjanak használható információt a sikeres álláskereséshez – írják.

A közlemény szerint az információs pontokon szakemberek segítséget nyújtanak önéletrajz-íráshoz, próba-állásinterjúkat szerveznek, valamint nemzetközi szervezetek bevonásával ausztriai és szlovákiai munkavállalással kapcsolatos információkat is adnak az érdeklődőknek.

A Nokia február 8-án jelentette be hogy Komáromból, Reynosából (Mexikó) és Saloból (Finnország) ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen 4.000 dolgozótól válnak meg 2012 végéig. A 4.400 főt foglalkoztató komáromi üzemből 2.300 főt bocsát el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik