Belföld

Kész az új buszmenetrend Fehérváron

Új járatokkal bővül a hálózat és akár több városrészt összekötő körjáratokat is beállítanak. Várják a lakosok véleményét.

Veszteséges a buszközlekedés, és a jelenlegi rendszert csak egyes városrészek kiszolgálásának jelentős sérülésével lehetne gazdaságossá tenni, ezért újjá szervezi a járatokat az Önkormányzat.

A tervek szerint új területekre is mennek majd buszok, és a városban maximum egy átszállással el lehet majd jutni bárhova.

A tervezett városi autóbusz-hálózatban két körjáratot alakítanak ki, és ahhoz három átlós járat is kapcsolódik majd. Ezek a buszok Maroshegy-Feketehegy, Öreghegy-Maroshegy, Kisfalud-Feketehegy városrészek között közlekednek majd. Összesen 10 járat közlekedne hétköznap és hétvégén, ezeket 12 darab „M” jelű busz egészíti ki, amelyek hétköznapokon a műszakváltásokat, illetve a reggeli munka- és iskolakezdést szolgálják ki. Lesznek helyek, ahova 15-20-30 percenként indulnak buszok, de lesznek olyanok is, ahova 20-30-40-60 percenként.

A járatokat a lakossági igényeknek megfelelően dolgozta át a közlekedési iroda. A tervezet részletesen megtalálható a város honlapján, ahol március 5-éig bárki véleményezheti is azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik