Belföld

Százak búcsúztak Szabad Gábortól Szegeden

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 02. 23. 14:57

Családtagjai, egykori kollégái, tanítványai, betegei, sporttársai és barátai búcsúztak az etiópiai merénylet egyik áldozatától.

Az SZTE Tanulmányi és Információs Központjának színháztermében több százan búcsúztak a harminckilencedik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt kutatóorvostól. Az emlékező beszédet mondó kollégák, páciensek és egykori diáktársak mindegyike úgy emlékezett Szabad Gáborra mint segítőkész, hatalmas szakmai tudású, ugyanakkor munkatársaihoz, betegeihez mindig óriási türelemmel és alázattal forduló orvosra, sokra tartott kutatóra, megbízható sportemberre, igaz barátra.

Szabad Gábor Szegeden született, 1998-ban szerzett orvosi diplomát a csongrádi megyeszékhelyen. Végzése után közvetlenül az SZTE bőrgyógyászati klinikájára került, ahol 2003-ban bőrgyógyászatból szakvizsgázott, 2011-ben PhD-fokozatot szerzett, majd adjunktusi kinevezést kapott.

A sebkezelési osztály és ambulancia vezetőjeként fő kutatási területe a sebgyógyulás volt. Az általa létrehozott sebkezelési részleg országos hírnevet szerzett. Lankadatlan kitartással kereste az új megoldásokat betegeinek gyógyításában. Több új terápiás eljárás bevezetése fűződik a nevéhez. Hallgatói által elismert oktatóként több alkalommal elnyerte az évfolyam kiváló oktatója címet.

A szegedi kutatókból álló turistacsoportot január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben Szabad Gábor mellett életét vesztette az 53 esztendős Fábián Tamás szegedi geográfus, valamint két német és egy osztrák állampolgár.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.