Belföld

Senki nem fagyott halálra Győrben

24.hu
24.hu

2012. 02. 23. 17:14

Sikeresnek bizonyult az összefogás Győrben, hiszen senki sem fagyott meg a rekordhidegben. Mindenki azzal segített, amivel tudott.

Sokan gondolnak az otthontalanokra a téli hideg időben, mindenki azzal segít, amivel tud. – mondta el Sütő Csaba. A győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat vezetője a nyugathir.hu-nak beszélt a jövő fejlesztési terveiről és átvette a Jeruzsálemi Szent Lázár Lovagrend adományát.

hajléktalan (hajléktalan, )Hajléktalan a győri vasútállomás várójában
Fotó: Sipos Kata

Sütő Csaba a mögöttünk hagyott fagyos hetekkel kapcsolatban kifejtette, bár ez nem számít rendkívülinek ilyenkor, de nagyon veszélyes a fedél nélkül élők számára. Sietve hozzátette, szerencsére a zord időjárás Győrben egyetlen áldozatot sem követelt, köszönhetően annak a széleskörű összefogásnak, ami a városban megnyilvánult.

Kiemelte, a Segítőház Alapítvány utcai szolgálata elengedhetetlen ahhoz, hogy a hajléktalanok átvészeljék ezeket a napokat. A rendőrségnek is köszönetet mondott, akik az utcán élők figyelemmel kísérésével segítettek. Kiemelte azt is, hogy a hatvan férőhelyes idényszállás és a likócsi szálló is megtelt, pótágyakat kellett betenni. Az önkormányzat segítsége mellett rengeteg civil szervezet, egyesület és a lakosság is gondolt az otthon nélküliekre. Ki cipővel, ki ruhával, mások meleg teával, vagy pénzadománnyal.

A szerdai tájékoztatón jelen volt Kulcsár Béla, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Magyar Nagyperjelség Szent Imre Kommendájának parancsnoka, valamint a lovagrend tagja, Wennesz László is, akik a szervezet kétszázezer forintos adományát adták át a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat részéről Sütő Csabának, illetve a Segítőház Alapítvány részéről Harcsás Juditnak.

A jövő terveivel kapcsolatban Sütő Csaba elmondta, egy uniós pályázat révén, mintegy 130 millió forintos projekt keretében valósulhat meg az a program, amelynek segítségével hetven hajléktalan személy civil környezetben való hosszú távú elhelyezését tudnák biztosítani, és a társadalomba való visszailleszkedésüket segíteni. A programmal jelentősen csökkenthető lenne az utcán élő személyek száma.

Egy másik törekvés a huszonnégy órás egészségügyi centrum létrehozása Likócson. Ez gyakorlatilag a nem kórházi, lábadozó személyek utógondozását látná el.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.