Belföld

Frankfurtban tüntetnek Orbán ellen

A magyar kormányfő ellen demonstrál egy német baloldali szervezet.

A német–magyar kereskedelmi kapcsolatokról tart előadást pénteken a frankfurti Kereskedelmi és Iparkamarában (IHK) Orbán Viktor. A kormányfő látogatásának hírére a Links Unten (szó szerint: bal alsó) nevű csoport tüntetést jelentett be „Orbán megállításáért és Európa autorizálásának szolidáris leküzdéséért” – tudta meg a Magyar Hírlap.

A demonstráció hírére frankfurti magyar civilek ellentüntetést szerveztek, amelyet azonban a rendőrség nem engedélyezett. Az indoklás szerint a helyszín túl szűk a két rendezvényhez.

„Az érvelést elfogadjuk. A rendőrség felajánlott egy korábbi időpontot, ennek azonban nincs sok értelme, az lett volna ugyanis ideális, ha a Links Unten látja, hogy van, aki kiáll Orbán Viktor mellett” – mondta a lapnak Szabó Gabriella, a meghiúsult szimpátiatüntetés kezdeményezője. Szerinte a mintegy 4500 fős helyi magyarságnak „egyre kellemetlenebb a hazánk elleni nyugati sajtóhadjárat miatti magyarázkodás”. „A német sajtó igazságtalan dolgokat híresztel Magyarországról” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik