Belföld

Ösztöndíjakkal segítik az önköltséges GTK-s hallgatókat Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 02. 22. 12:22

A gazdaságtudományi képzésben ősztől egyetlen államilag finanszírozott helyet sem tud biztosítani a Szegedi Tudományegyetem.

A változások az egyetem több karának vezetését arra késztetik, hogy gondolják át, miként tudják segíteni a támogatott helyekről kiszorulókat. Míg tavaly 210 államilag finanszírozott hely volt az SZTE Gazdaságtudományi Karán, a következő szemesztertől ide már csak költségtérítéses képzésre jelentkezhetnek a hallgatók.

Deák István, az SZTE GTK általános dékánhelyettese ezért bejelentette a költséget ösztöndíjakkal, támogatásokkal, kedvezményekkel próbálják csökkenteni, illetve teljes egészében megszüntetni. “Ehhez a karnak komoly tárgyalásokba kellett bocsátkozni azokkal a szereplőkkel, akik az elsődleges felvevőpiacai lehetnek a nálunk végzett hallgatóknak. A kar az elmúlt évek során már kialakított egy olyan kapcsolati kört a vállalati szférával, melyre támaszkodva biztató tárgyalásokat tudtunk elkezdeni. Nagyon úgy néz ki, hogy sikerül megteremteni azt az alapot, amiből a hallgatók egy részének (40-50 főről van szó) érdemi segítséget tudunk nyújtani, rész- illetve teljes ösztöndíj formájában” – mondta a dékánhelyettes egy tévényilatkozatban.

Az ösztöndíjban nem részesülő hallgatók számára az egyetem részletfizetési lehetőséget biztosít, és elektronikus úton elérhető jegyzeteket is biztosít. A kollégium eddig csak az államilag támogatott hallgatóknak járt, de már folynak tárgyalások a helyzet rendezésén, hogy a GTK-s hallgatók se maradjanak ki ebből a lehetőségből.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.