Belföld

Látogatási tilalom a szekszárdi kórház szülészetén

A kórház környezetében jelentősen megemelkedett az influenza B vírusa miatti megbetegedések száma.

Csütörtöktől látogatási tilalmat rendeltek el a szekszárdi Balassa János Kórház szülészeti, nőgyógyászati és újszülöttosztályán – közölte az intézmény higiénikus főorvosa az MTI-vel.

A tilalmat azért rendelték el, mert a megye Népegészségügyi Szakigazgatási Szervétől kapott információk szerint a kórház környezetében jelentősen megemelkedett az influenza B vírusa miatti megbetegedések száma.

A kórház később fogadja a fekvő- vagy járóbeteg-ellátásra előjegyzett, influenzagyanús tüneteket jelző betegeket, és szünetel a várandós kismamák felkészítése is.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján olvasható tájékoztatás szerint mostanáig négy további egészségügyi intézményben rendeltek el látogatási tilalmat az influenzaszerű megbetegedések miatt: a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvoskar Klinikai Központjában, a tatabányai Szent Borbála Kórházban, a Zala megyei Kórház kardiológiai és kardiológiai rehabilitációs osztályán, valamint Nagykanizsán, a Kanizsai Dorottya Kórházban a gerontológiai, a szülészeti és nőgyógyászati, az ápolási, valamint az intenzív terápiás osztályon, az endokrinológiai részlegen, továbbá a csecsemő-, gyermek- és újszülöttosztályon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik