Belföld

Kettős körforgalom a biztonságért

24.hu
24.hu

2012. 02. 22. 15:30

Ménfőcsanakon uniós támogatással kettős körforgalom épül. A beruházás révén biztonságosabb lesz a Győri úti csomópont. Az út vonalvezetését is megváltoztatják és 27 új parkoló létesül.

Győr-Ménfőcsanakon, a Győri út egyik nagy forgalmú kereszteződése a tisztázatlan forgalmi viszonyok miatt roppant balesetveszélyes, hiszen több kisebb utca, köztük a Horgas és Fekete István utca csatlakozik be egymáshoz igen közel eső pontokon.

Ezt a balesetforrást feloldandó, kettős körforgalmi csomópont épül a területen. A rossz beláthatóság javítására a kivitelező Magyar Aszfalt kft. mintegy fél kilométeren korrigálja a Győri út vonalvezetését. A beruházás részeként 27 új parkolót is kialakítanak a Bezerédj-kastély környezetében, amelynek révén megszűnik a kastély látogatóinak út melletti, szabálytalan és balesetveszélyes parkolása.

A munkálatok látványos része 2012. tavaszán kezdődik el, a beruházás a tervek szerint 2012. július 1-jén fejeződik be. A teljes projekt lezárásának tervezett ideje 2012. augusztus 31.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A male lioin mates with a female lion at zoo Hagenbeck in Hamburg, Germany, 24 September 2013. Photo:†Angelika Warmuth
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.