Belföld

Részletfizetési lehetőséggel is várja a hallgatókat a szegedi egyetem

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 02. 21. 18:04

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) önköltséges képzésein lehetővé vált a részletfizetés - jelentette be kedden a dékáni kollégium döntését az egyetem rektora.

Szabó Gábor elmondta: az SZTE, illetve az intézmény 12 kara belső ösztöndíj-lehetőségeket kínál hallgatóinak, és lehetővé teszi az önköltségi díj szemeszterenkénti három részletben történő megfizetését, és egyéb módon is segítik a hallgatójelölteket a továbbtanulásban.

A gazdaságtudományi kar mintegy negyven ösztöndíj létesítését határozta el, ezek részben a vállalati partnerek nevesített ösztöndíjai, emellett a kar a saját forrásaiból további támogatási rendszereket állít fel. Az eddig futó ösztöndíjak is folytatódnak, mint például a SZTE Talent-díj.

Mint a rektor elmondta, a költségek megállapításakor a kormány által meghatározott kereteket is figyelembe kellett venni, így például voltak olyan szakok, ahol emelni is kellett a díjat, hogy elérje a minisztérium álatal meghatározott minimumot.

A rektor hozzátette: a jövőben jelentősen megváltozik a pótfelvételi rendszere, és már nemcsak költségtérítéses, hanem államilag finanszírozott helyek is rendelkezésre állnak majd.

Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes hangsúlyozta: a jelentkezések még javában zajlanak, hiszen sokan az utolsó pillanatban adják be a papírokat. Az egyetem kari honlapjain is sok segítséget kapnak a leendő hallgatók, továbbá a Tanulmányi és Információs Központban is várják az érdeklődőket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.