Belföld

Itt a jó idő, támadnak a bacik

Napsütés és simogató pluszok. Itt a jó idő, megjött a tavasz. És bár a melegnek mindenki örül, azért szervezetünket megviseli a hirtelen jött kánikula.

A brutális hideg tél után, hirtelen zúdult ránk a meleg. A hőmérő higanyszála kedden már több mint 5 fokot mutatott, de a hét végére a 10-es csúcsot is elérhetjük. A hőingadozás, és a gyors felmelegedés erősen igénybe veszi testünket. A frontérzékenyek ezekben a napokban semmi jóra nem számíthatnak, fejfájás és magas vérnyomás gyakran előfordulhat, főleg az idősebbeknél, de az évszak már megszokott betegségei is felütik a fejüket. „ A betegforgalmon jelentősen meglátszanak a szeszélyes időjárás következményei. Egyre több páciens keresi fel rendelőnket felsőlégúti huruttal, náthával és magas lázzal. Ilyenkor a legfontosabb az, hogy a cseppfertőzés miatt gyakran szellőztessünk otthonunkban és a munkahelyünkön, és ne tévesszen meg senkit a napos idő, továbbra is öltözzünk fel rétegesen” – hangsúlyozza a teendőket Dr. Schmidt Péter, gyermekorvos.

Természetesen a vitaminbombák is segítségünkre lehetnek a beteges napokon, együnk minél több c-vitaminban gazdag gyümölcsöt, és igyunk forró, citromos teát. Betegség esetén pedig ne rohanjunk azonnal a kezelőorvoshoz, hiszen a zsúfolt rendelőkben még több bacilust elkaphatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik