Belföld

Politikus lesz Árok Kornél

24.hu
24.hu

2012. 02. 20. 09:59

Lemondott tűzoltó szakszervezeti tisztségéről Árok Kornél, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke, aki politizálni szeretne, és a civilekkel összefogva indulni a 2014-es választásokon.

Árok Kornél a legnagyobb tűzoltó szakszervezet, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) múlt heti küldöttgyűlésén “egyéb elfoglaltságaira” hivatkozva mondott le a HTFSZ elnöki tisztségéről.
Közlése szerint július 6-án jár le a hivatásos állományból való felmentési ideje, és azt követően a két évvel ezelőtt alakult Szövetség az Egységes Magyarországért nevű pártban, amelynek alapító tagja, kíván politizálni és tisztséget vállalni.
A Kónya Péterrel, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége éléről tavaly december elején lemondott, a honvédségtől is leszerelt elnökével közösen alapított szolidaritás mozgalomnak továbbra is társelnöke marad – tette hozzá.
Árok Kornél szerint a párt és a mozgalom hasonló értékeket képvisel, így nem kizárt, hogy – akár más civilekkel is összefogva – közösen indulnának a 2014-es európai parlamenti, országgyűlési és önkormányzati választásokon.
A volt tűzoltó szakszervezeti vezető több más rendvédelmi szakszervezettel közösen az elmúlt másfél évben több demonstrációt is szervezett a munka törvénykönyvének a tűzoltókat és más hivatásos állományú tagokat hátrányosan érintő módosítása és a nyugdíjrendszer átalakítása ellen.
Árok Kornél 2009. augusztus 1-jétől lett a HTFSZ elnöke, és függetlenített státuszban, teljes munkaidőben látta el feladatát. Az év elején életbe lépett új katasztrófavédelmi törvény értelmében az érdekképviseleti vezetők a megbízatásukkal járó feladataikkal ezentúl csak munkaidejük 10 százalékában foglalkozhatnak, így megszűnt függetlenített státuszuk. A szakszervezeti elnöknek az átszervezésre hivatkozással a kaposvári szolgálati helye helyett egy pécsi vonulós tűzoltói beosztást ajánlottak fel, amit nem fogadott el, és január elején kérvényezte szolgálati viszonyának megszüntetését.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Mentőkhöz menekült az elkószált 14 éves kutya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.