Belföld

Karcagi: Tavasszal ötven százalékkal nő az életszínvonal

Az év hetedik hetében szó esett messiáskomplexusról, terelésről, fasizálásról, apátáról és üdvözítő útról. Dumagyűjtemény.

A kormányzati szólam, hogy Európa követ bennünket, annyiban megfelel a valóságnak, hogy tényleg nem mi követjük Európát. Perecz László filozófus (Mozgó Világ, 2012/2.)

 

Hihetetlen politikai, gazdasági, kulturális távolságokat képes áthidalni a Fidesz, de erre ma Orbán nélkül nem nagyon lenne esélye. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Index.hu, február 13.)

 

A három ellenzéki párt sem tud az alapideológiája miatt együtt dolgozni. Kalmár Ferenc kereszténydemokrata politikus (Délmagyar.hu, február 13.)


Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Ha képesek összefogni egymással, akkor abban szívesen veszek részt. Kuncze Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület elnöke az ellenzéki szervezetekről (ATV, február 14.)

 

Azzal, hogy a Fidesz ennyire túlnyerte magát, a konfliktusok a párton belül jelennek meg. Kiszelly Zoltán politológus (ATV, február 15.)

 

Alkotmányos rendünk szerint a Jobbik a még tolerálható szélsőjobboldal képviselője. Elek István közíró (Népszabadság, február 15.)


Fotó: Neményi Márton

Nem egyik vagy másik párt az LMP első számú ellenfele, hanem az állampolgári apátia. Schiffer András LMP-politikus (FN24.hu, február 16.)

 

Leginkább az MSZP-től és a Demokratikus Koalíciótól való távolságon mérik le saját függetlenségüket. Tamás Ervin újságíró az ellenzéki szervezetekről (Népszabadság, február 16.)

 

A Fidesz vezérkara személyi összetételében is garancia a demokrácia írott és íratlan szabályainak betartására. Deutsch Tamás Fidesz-politikus (Heti Válasz, február 16.)

 

Csak olyan rendszereket szabad működtetni, amelyek a munka felé terelik az embereket. Orbán Viktor miniszterelnök (Magyar Rádió, február 16.)


Orbánnak híresen rosszul működő apparátus élén kellene rendet vágnia a maga okozta káoszban. Kis János filozófus (HVG, február 16.)

 

Jelenlegi antidemokratikus politizálása ellenére sem hihető, hogy képes lenne fasizálni Magyarországot. Rózsa Péter újságíró Orbán Viktorról (Magyar Narancs, február 16.)

 

A politikának az a sajátossága, hogy a kereslet nem mindig teremti meg a kínálatot. Török Gábor politológus (ATV, február 16.)

 

Magyarország gazdasági szempontból ma a világ nyolcadik legkockázatosabb országa. Szekeres Imre szocialista politikus (Népszava, február 17.)

 

A második Orbán-kormány összes gazdaságpolitikai tettének fedezetéül a Brüsszelből lehívható források állnak. Szajlai Csaba újságíró (Magyar Hírlap, február 18.)

 

Az IMF-EU védőháló korlátok közé szorítja majd gazdasági kormányzásunkat, ám cserébe lazul a nyakunkon a kötőfék. Nánási Tamás újságíró (Magyar Nemzet, február 18.)


Fotó: Kummer János

Messiáskomplexusos vezérfigura személyére rászabott párt. Papp László Tamás újságíró a Demokratikus Koalícióról (Hírszerző.hu, február 18.)

 

Nem biztos, hogy a demokrácia az egyetlen üdvözítő út és társadalmi forma, amely Magyarország jelenlegi problémáira megoldás lehet. Kocsis Zoltán zongoraművész (Origo.hu, február 19.)

 

Hírlik, tavasszal legalább ötven százalékkal nő majd a legszegényebbek életszínvonala. Most ugyanis éheznek és fáznak, tavasszal viszont csak éhezni fognak. Karcagi László újságíró (Vasárnapi Hírek, február 19.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik