Belföld

Február 23-án búcsúztatják Szabad Gábort

24.hu
24.hu

2012. 02. 20. 12:22

Csütörtökön vesznek végső búcsút Dr. Szabad Gábortól, aki Etiópiában terrortámadás áldozata lett január 17-én.

Fábián Tamást, a támadás másik szegedi áldozatát február 11-én helyezték örök nyugalomra Vasváron. Most Dr. Szabad Gábor egyetemi adjunktust, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika orvosát is elbúcsúztatják.

Mint ismeretes, Az Etiópia Afar tartományában található Erta Ale vulkánhoz tartott az a magyar csoport, amelyet támadás ért január 17-én, és a támadók két szegedi kutatót, Szabad Gábort és Fábián Tamást a helyszínen meggyilkolták.

Az Erta Ale vulkán a földön egyedülálló természeti jelenség, működő bazaltvulkán, amely az afrikai törésvonalnál található. A vulkán Etiópia legveszélyesebb területén található, ahova a turisták csak konvojban haladva, kísérettel utazhatnak. A héttagú magyar csoport a nehézségeket, költségeket és a veszélyeket látva először úgy döntött, nem megy el a vulkánhoz, másnap reggelre öten azonban meggondolták magukat. Fábián Tamásék az Erta Aléhez induló túrát – ahogy az egész expedíciót – gondosan előkészítették, a tragédia mégis bekövetkezett.

Dr. Szabad Gábortól a kollégák, barátok február 23-án csütörtökön 13 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében vehetnek végső búcsút. A család arra kér mindenkit, a búcsúztatóra senki ne vigyen virágot.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.