Belföld

Egyelőre nem jön a tavasz

Ugyanakkor enyhe idő lesz sok napsütéssel.

Ma még borult idő lesz, főként a Dél-Dunántúlon majd az Alföldön várható kisebb eső, havas eső, hó, estefelé azonban ott is megszűnik a csapadék.

Éjszaka többfelé párásság, foltokban köd képződik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában -4, -9 fok között alakul, de a derült, havas tájakon és az Északi-középhegységben akár -10, -12 fok is lehet.

A Kárpát-medence időjárását alakító hullámzó hidegfront kedd reggelig elhagyja térségünket, ezért a folytatásban már túlnyomóan napos, száraz idő vár ránk, kora délután 5 fokkal.

Szerdán napközben 4 és 10 fok közötti értékekre készülhetünk, csütörtökön aztán újabb hidegfront érkezik, ezért többfelé lehet számítani esőre, záporesőre, északkeleten, illetve a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős, a Dunától keletre többnyire erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan lehetnek záporok. Megerősödhet a szél, de a hőmérséklet emelkedni fog, kiváltképp az ország délnyugati tájain: ott akár 15 fok is lehet.

Szombatra és vasárnapra változóan felhős idő ígérkezik, elszórtan záporesőre jöhet. A jelenlegi előrejelzések szerint a következő hét elején ismét visszaesik néhány fokkal a hőmérséklet, tehát nincs még itt a tavasz, de a február elején tapasztalt rendkívüli hideg idő sem tér vissza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik