Belföld

Célegyenesben a táborállási rekonstrukció

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 20. 17:13

A méréseket végző geodétákat engedjék be a területükre az ingatlantulajdonosok- kéri az önkormányzat.

Megszületett a kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó vállalkozási szerződés, célegyenesbe fordulhat a táborállási földcsuszamlást megakadályozó partfal-rekonstrukció – adta hírül a Dunaújváros Online.

A további károk magakadályozásához nagyszabású rekonstrukciós és stabilizációs munkálatok kezdődnek a területen, tudatta a DO-val Németh Tünde önkormányzati sajtószóvivő. A közgyűlés januári ülésén hozott döntés nyomán a kiviteli tervekhez a szerződést az önkormányzat a Mélyépterv Kultúrmérnöki Kft. képviselőivel írta alá.

Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési és főépítészi igazgató tájékoztatása szerint az időjárási viszonyok függvényében hamarosan – néhány hét múlva –  megjelennek a területen a geodéták, hogy mérésekkel ellenőrizzék, az engedélyezési tervek elkészülése óta változott-e a terület. Az így nyert adatok felhasználásával készülhet el a már említett részletes kiviteli terv, amelynek tartalmát minden ingatlantulajdonossal egyeztetik a szaktervezők – tudatta az internetes portál.

A honlaphoz eljutatott rövid tájékoztatóban az önkormányzat arra kéri az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a tervek mielőbbi elkészítése érdekében működjenek együtt a méréseket végző szakemberekkel, és előzetes egyeztetések után a megbeszélt időpontokban engedjék be őket a telkekre.

Dunaújvárosban, Táborállás egy részéről – 50 ingatlanból – kellett kitelepíteni a lakosokat még 2010 októberében, mert a löszfal csúszása miatt életveszélyessé vált a terület. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő volt. A területen azonnal megkezdték a kutakból a víz szivattyúzását, a leszakadt partfalon rézsűt alakítottak k, az 50-80 cm-es réseket földdel tömítették. A teljes helyreállítás első üteme becslések szerint 340 millió forintba kerül. A munkákhoz az önkormányzat pályázaton nyert pénzt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Feloszlatták a Lánchíd spontán blokádját

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.