Belföld

Célegyenesben a táborállási rekonstrukció

P. Horváth Ágnes

2012. 02. 20. 17:13

A méréseket végző geodétákat engedjék be a területükre az ingatlantulajdonosok- kéri az önkormányzat.

Megszületett a kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó vállalkozási szerződés, célegyenesbe fordulhat a táborállási földcsuszamlást megakadályozó partfal-rekonstrukció – adta hírül a Dunaújváros Online.

A további károk magakadályozásához nagyszabású rekonstrukciós és stabilizációs munkálatok kezdődnek a területen, tudatta a DO-val Németh Tünde önkormányzati sajtószóvivő. A közgyűlés januári ülésén hozott döntés nyomán a kiviteli tervekhez a szerződést az önkormányzat a Mélyépterv Kultúrmérnöki Kft. képviselőivel írta alá.

Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési és főépítészi igazgató tájékoztatása szerint az időjárási viszonyok függvényében hamarosan – néhány hét múlva –  megjelennek a területen a geodéták, hogy mérésekkel ellenőrizzék, az engedélyezési tervek elkészülése óta változott-e a terület. Az így nyert adatok felhasználásával készülhet el a már említett részletes kiviteli terv, amelynek tartalmát minden ingatlantulajdonossal egyeztetik a szaktervezők – tudatta az internetes portál.

A honlaphoz eljutatott rövid tájékoztatóban az önkormányzat arra kéri az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a tervek mielőbbi elkészítése érdekében működjenek együtt a méréseket végző szakemberekkel, és előzetes egyeztetések után a megbeszélt időpontokban engedjék be őket a telkekre.

Dunaújvárosban, Táborállás egy részéről – 50 ingatlanból – kellett kitelepíteni a lakosokat még 2010 októberében, mert a löszfal csúszása miatt életveszélyessé vált a terület. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő volt. A területen azonnal megkezdték a kutakból a víz szivattyúzását, a leszakadt partfalon rézsűt alakítottak k, az 50-80 cm-es réseket földdel tömítették. A teljes helyreállítás első üteme becslések szerint 340 millió forintba kerül. A munkákhoz az önkormányzat pályázaton nyert pénzt.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.