Belföld

Célegyenesben a táborállási rekonstrukció

A méréseket végző geodétákat engedjék be a területükre az ingatlantulajdonosok- kéri az önkormányzat.

Megszületett a kiviteli tervek elkészítésére vonatkozó vállalkozási szerződés, célegyenesbe fordulhat a táborállási földcsuszamlást megakadályozó partfal-rekonstrukció – adta hírül a Dunaújváros Online.

A további károk magakadályozásához nagyszabású rekonstrukciós és stabilizációs munkálatok kezdődnek a területen, tudatta a DO-val Németh Tünde önkormányzati sajtószóvivő. A közgyűlés januári ülésén hozott döntés nyomán a kiviteli tervekhez a szerződést az önkormányzat a Mélyépterv Kultúrmérnöki Kft. képviselőivel írta alá.

Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési és főépítészi igazgató tájékoztatása szerint az időjárási viszonyok függvényében hamarosan – néhány hét múlva –  megjelennek a területen a geodéták, hogy mérésekkel ellenőrizzék, az engedélyezési tervek elkészülése óta változott-e a terület. Az így nyert adatok felhasználásával készülhet el a már említett részletes kiviteli terv, amelynek tartalmát minden ingatlantulajdonossal egyeztetik a szaktervezők – tudatta az internetes portál.

A honlaphoz eljutatott rövid tájékoztatóban az önkormányzat arra kéri az érintett ingatlantulajdonosokat, hogy a tervek mielőbbi elkészítése érdekében működjenek együtt a méréseket végző szakemberekkel, és előzetes egyeztetések után a megbeszélt időpontokban engedjék be őket a telkekre.

Dunaújvárosban, Táborállás egy részéről – 50 ingatlanból – kellett kitelepíteni a lakosokat még 2010 októberében, mert a löszfal csúszása miatt életveszélyessé vált a terület. Az 50 házból 25-ben éltek állandóan, a többi üdülő volt. A területen azonnal megkezdték a kutakból a víz szivattyúzását, a leszakadt partfalon rézsűt alakítottak k, az 50-80 cm-es réseket földdel tömítették. A teljes helyreállítás első üteme becslések szerint 340 millió forintba kerül. A munkákhoz az önkormányzat pályázaton nyert pénzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik