Belföld

Átmeneti enyhülés igen, tavasz még nem várható

A következő napokban átmenetileg enyhül az időjárás, pénteken néhol plusz 15 fokot is mérhetnek. Hét elején napos, száraz időre számíthatunk, majd csütörtöktől újabb hidegfront érkezik.

Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, Jenki Szilvia tájékoztatása szerint egy hidegfront épp elhagyja térségünket, a következő 24 órában pedig szárazabb levegő érkezik. Így eleinte még több helyen lehet számítani esőre, havas esőre, néhol gyenge havazásra, de a délutáni óráktól már csökkeni fog a felhőzet.

Kedden túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás, a szél is mindenütt mérséklődni fog. A minimumhőmérséklet általában mínusz 4 és mínusz 9 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében, illetve a hóval borított, tartósan derült részeken mínusz 10, mínusz 12 Celsius-fokot is mérhetnek. A maximumok plusz 5 fok körül, a sokévi átlagnak megfelelően alakulnak – tette hozzá.

Szerdán is több órára kisüt majd a nap, északon és északkeleten lehet több felhő, de csapadék ott sem valószínű. A minimumok mínusz 3 és mínusz 10 között, a havas részeken mínusz 10 fok alatt alakulnak. A nappali órákban plusz 4, plusz 10 fok lesz a jellemző, de északkeleten ennél hűvösebb is lehet.

A jelenlegi előrejelzések szerint csütörtökön újabb hidegfront várható. Többfelé lehet számítani esőre, záporesőre, északkeleten, illetve a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat.

Pénteken a Dunántúlon változóan felhős, a Dunától keletre többnyire erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan lehetnek záporok. Sok helyen megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél, de a hőmérséklet emelkedni fog. Elsősorban az ország délnyugati tájain a maximumok plusz 15 fok körül alakulhatnak – mondta Jenki Szilvia.
Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, elszórtan záporesőre lehet számítani. Több órára kisüthet a nap, de sokfelé a hétvégén is szeles marad az idő.

A jelenlegi előrejelzések szerint a következő hét elején ismét visszaesik néhány fokkal a hőmérséklet, tehát nincs még itt a tavasz, de a február elején tapasztalt rendkívüli hideg idő sem tér vissza – mondta a meteorológus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik