Belföld

A rendőrök rettentsék el jelenlétükkel Fehérváron a bűnözőket!

A rendőrkapitánnyal és rendőri vezetőkkel találkozott a Székesfehérvári Diáktanács elnöksége hétfőn.

A közbiztonság szempontjából kritikus helyeken – a belvárosban, a buszpályaudvaron, az Alba Plaza és a vasútállomás környékén –  fokozzák a rendőri jelenlétet. Az iskolák környékén, a tanulóidő végeztével legyen több járőr és polgárőr, hogy elrettentsék az elkövetőket- kérték a diáktanács tagjai.

Csizek Tibor rendőrkapitány elmondta: a kapitányság csaknem 350 fővel van jelen 31 településen, így nem tudnak folyamatos szolgálatot biztosítani a kért helyeken. Csizek Tibor azonban ígéretet tett arra, hogy az ügyben kéri a polgárőrség segítségét.

A hatóság emberei ugyanakkor megjegyezték, hogy minden általános iskolában és két középfokú intézményben működik iskolarendőr program. Ebben előadásokkal is segítik a tanulókat a bűnmegelőzésben.

A Diáktanács tagjai kérték továbbá, hogy helyezzenek ki bűnmegelőzésre figyelmeztető táblákat, segélyhívó számokkal együtt az Alba Plaza és a buszpályaudvar környékén. A rendőri vezetők erre ígéretet tettek.

A fiatalok hétvégi randalírozását a rendőrség képviselői tették szóvá. Elmondták: az italozók rongálással sok kárt okoznak a játszótereken, főként a Palotavárosban, a Tóvárosban, a Köfém lakótelepen, illetve a Lövölde úton és környékén. A 18 éven aluli elkövetők szankcionálására kevés törvényes út létezik és nehéz visszaszorítani az ilyen típusú bűnözést, ugyanakkor a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ fiatal munkatársai tanácsadással, értelmes programokkal sokat segíthetnek.

Tavaly októberben 45 fővel alakult meg Fehérváron a diáktanács. A fiatalok egyre intenzívebben veszik a fel a kapcsolatot az önkormányzattal és a különféle városi szervezetekkel- mondta el Mészáros Attila tanácsnok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik