Belföld

Vonatok ütköztek Csornán – friss hírek

Tíz óra után pár perccel a csornai vasútállomáson a Sopron és Szombathelyről érkező szerelvények összekapcsolása közben történt a baleset. A sérült utasokat kórházba szállították.

Korábbi híreink

AGyőr 24 információi szerint a mentők hamar a helyszínen voltak, náluk tizen jelentkeztek sérülésekkel, többségüket a helyszínen ellátták, hármukat viszont kórházba szállították Győrbe. Hogy pontosan mi történhetett, azt a későbbi vizsgálat dönti el, a helyszínen mindenesetre az vélelmezik, hogy a mozdonyvezető nem hallotta a rádión érkező utasításokat. Az esetről további képeket itt találnak.

A két szerelvény kis sebességgel ütközött. Az utasok a személyvagonokban sérültek meg, akik álltak elestek, zúzódásokat szenvedtek.

A GYSEV sajtóközleményt adott ki az esetről, ebből kiderül, hogy egyelőre nem tudni, hogy műszaki hiba, vagy emberi mulasztás okozta azt a balesetet. “A Szombathelyről és a Sopronból Budapestre közlekedő intercity kocsikat a csornai állomáson kapcsolják össze. A három soproni kocsit toló mozdony azonban későn fékezett, így a szerelvény – az első vizsgálatok szerint – kb. 10-15 km/órás sebességgel nekiütközött a szombathelyi kocsiknak. Az ütközés következtében 11 utas sérült meg könnyebben. Közülük 8-at a helyszínen elláttak a mentők, ők folytatták útjukat. Három sérültet megfigyelésre a győri kórházba szállítottak a mentők. Az utasok a Csornáról 10.45-kor induló gyorsvonattal folytathatták útjukat. “

A GYSEV Zrt. azonnal megkezdte a vizsgálatot a balest körülményinek tisztázása miatt. Az elsődleges vizsgálatok annak felderítésére irányulnak, hogy műszaki hiba, vagy emberi mulasztás okozta az ütközést.

Legfrissebb információk:

Hétfő reggel már csak egyetlen ember fekszik a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban a vasárnapi csornai vonatbaleset sérültjei közül. Oláh Attila, az intézmény orvos igazgatója elmondta, hogy a másik két beszállított utashoz hasonlóan neki is könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülései vannak; mindannyiukat megfigyelésre helyezték el az intézményben – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik