Belföld

Diplomamunkából gyermekelőadás és oktató anyag Szabadkán

Kunstár Csaba
Kunstár Csaba

2012. 02. 18. 16:16

Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésznője óvópedagógiai diplomamunkának környezetvédelmi témájú színházi gyermekelőadást készített, a monodráma annyira jól sikerül, hogy hamarosan délvidéki tanárok továbbképzésén is felhasználják.

A szabadkai tanítóképző óvodapedagógusi szakán végzett Vörös Imelda munkájának tematikája és a belőle született előadás, A nyolcadik napon című monodráma annyira sikeresnek és időszerűnek bizonyult, hogy március 10-én Szabadkán egy pedagógusoknak szóló szemináriumon is bemutatják – írta honlapján a Magyar Szó című délvidéki napilap.

Az eredetileg kisiskolásoknak szóló, környezetvédelmi témájú előadásnak “nincs szövege”, nem hangzik el benne beszéd, a hangsúly a körülöttünk fellelhető anyagokon van: a textilen, a papíron, a műanyagokon. Ezekből “teremtődik” meg a kutya, a földanya, az ember a színpadon.

Vörös Imelda, a monodráma szerzője és Veres András rendező az előadás címével is a bibliai teremtéstörténetre utal: Isten hat nap alatt teremtette a Földet, a hetedik napon megpihent, ugyanakkor folytatásként a nyolcadik nap számukra az, amitől mindannyian rettegünk: a világvége.

A Vajdasági Pedagógiai Intézet márciusi szemináriumán továbbképzési céllal mutatják majd be darabot. A produkció után pedig az óvodapedagógusok és tanítók az előadásban látott anyagokról és a környezetre gyakorolt hatásukról hallhatnak előadást, amelyet a későbbiekben hasznosítani tudnak majd óvodásaik és diákjaik környezettudatos nevelésében.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.