Belföld

Az utak néhol jegesek, de jól járhatók

A nagy országos havazás másnapján havazás lezárt utak, elzárt települések nincsenek, az utakon átfagyások viszont lehetnek.

A havazás és a hóátfúvások miatt elzárt település nincs az országban, a közutak néhol jegesek, havasak, de mindenhol járhatók, lezárt közút sincs az országban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője szombaton kora reggel az MTI-vel.

Hajdu Márton tájékoztatása szerint a havazás miatt síkossá váló utakra több mint 200 alkalommal kellett kivonulniuk a tűzoltóknak; 130 műszaki mentés közül 70 esetben árokba csúszott, hóban elakadt járművek kiszabadításához hívták őket, de több kisebb közúti baleset, koccanás is történt.
Az éjszaka folyamán hat sérültet mentettek ki a tűzoltók közúti baleseteknél a beszorult járművekből. Törökszentmiklósnál két ember viszont életét vesztette egy balesetben – tette hozzá.
A katasztrófavédelem a fagypont körüli váltakozó hőmérséklet miatt arra figyelmezteti az autósokat, hogy az úton lévő olvadt hó akár hirtelen jégpáncéllá alakulhat át, ezért az időjárási körülményeknek megfelelően közlekedjenek, a lakosság folyamatosan figyelje a hatóságok tájékoztatóit, baj esetén pedig hívják a 105-ös vagy a 112-es segélyhívó számot.
Az ország vasúti közlekedésében nincs fennakadás, a közműszolgáltatás minden településen zavartalan – mondta az OKF helyettes szóvivője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik