Belföld

Szabálytalanul kapott munkát a gyulai polgármester felesége?

Elmulasztották a pozíciót meghirdetni.

Szabálytalanul vették fel az állami tulajdonú gyulai Pándy Kálmán Kórház közforgalmú gyógyszertárába a fürdőváros fideszes polgármesterének, Görgényi Ernőnek nemrégiben munkanélkülivé vált nejét. A pozíciót meg kellett volna hirdetni, ezt azonban elmulasztották – számol be az esetről a narancs.hu.

Ezt a tényt Kovács József – a kórház főigazgató-főorvosa, egyben fideszes parlamenti képviselő, ráadásul az Országgyűlés egészségügyi bizottságának elnöke – nem is tagadta a narancs.hu tudósítójának. Magyarázatképp azt mondta, hogy nemrégiben az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) felügyeleti ellenőrzést végzett a patikában, és előírták, hogy a jövőben több gyógyszerészt kell alkalmazni. Ezért nem volt idő az állás meghirdetésére, ami szerinte hónapokat vett volna igénybe.

Kovács József kórházigazgató hozzátette: ő nem csinált helyet párttársa, a gyulai polgármester feleségének. A parlamenti képviselő szerint előírták nekik, hogy a kórház gyógyszertárában a jövőben hárommal több diplomás patikusnak és néhány asszisztenssel többnek kell dolgoznia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik