Belföld

Pirosba öltöztek a fehérvári vasvárisok

Gyermekhospice házaknak gyűjtenek a tanulók, a szülők és a pedagógusok.

A Vasvári Pál Általános Iskola csatlakozott a pécsi Szemem Fénye Alapítvány péntekre meghirdetett „Öltözz pirosba!” című országos akciójához. Az akció célja, hogy támogatásokat gyűjtsenek a gyermekhospice házak számára.

A tanulók, a dolgozók piros ruhákat öltöttek és a nap folyamán fejenként 200 forintos adományokat gyűjtenek. Ezen a napon rendezik meg a hagyományos vasváris alapítványi bált, melynek keretében este folytatódik a jótékonysági akció. Piros színbe öltöztetik a bál helyszínéül szolgáló tornatermet, a bálozók pedig az általuk készített perselyekben helyezhetik el a támogatásra szánt összegeket az est folyamán.

A Szeme Fénye Alapítvány 2011. november 25-én hirdette meg először az „Öltözz pirosba!” országos akciót, melynek keretében 1.700.000 forint gyűlt össze. A pécsi Dóri Házat 2011 februárja óta működteti az alapítvány, a Tábitha Gyermekhospice Házat 2011 júniusában adták át Törökbálinton.

Évente gyermekek százai halnak meg daganatos és egyéb, krónikus betegségek által. A hospice házak létrejöttéig a kórházakon kívül nem voltak olyan intézmények, ahol nekik és szüleiknek megteremthették volna a méltóságteljes búcsú lehetőségét. Az intézményekben a súlyosan beteg gyermekek magas szintű ellátásban részesülnek és nyugodt körülmények között, a családjukkal tölthetik minden idejüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik