Belföld

Megérkezett a tavasz Sopronba

Miközben az ország több részén a hó nehezíti a közlekedést, Sopronban 7 fokot mutat a hőmérő.

A soproni Szent Orsolya Gimnázium meteorológiai állomása szerint a délelőtti nulla közeli hőmérsékletnek már “hűlt” helye: hét fok fölé is emelkedett a délután órákba a hőmérséklet Sopronban. Olvad a hó megye szerte, néhol viszont feltámadt a szél. Sopronban egyelőre csak 27 km/órás sebességet mértek, de az előrejelzések szerint 50-55 km/órás széllökések is várhatók. A soproni tavasz egy kontinentális méretű ciklonrendszer melegfrontjának köszönhető.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapján közölte: az ország több megyéjében a hófúvások miatt azalsóbbrendű utak nehezen járhatóak, Fejér megyében Adony és Kalóz, valamint Adony és Perkáta között; Bács-Kiskun megyében Tataháza és Bácsbokod; illetve Baranya megyében Mohács és Leánycsók között, az 56-os és 57-es főutat összekötő út vált járhatatlanná. A hóátfúvások után normalizálódott a helyzet Komárom-Esztergom megye közútjain, egyedül a Tata és Kömlőd között nehézkes a közlekedés.

A Tiszántúlt és az Északi-középhegységet kivéve egyébként délutánra Magyarországon mindenütt átlépte a hőmérő higanyszála a 0°C-ot. A Dunántúlon helyenként eső esik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik