Belföld

Hétvégén már 10 fok is lehet

Hull a hó péntek kora reggeltől az ország nyugati és középső részén, így a fővárosban is. Napközben felmelegedés várható, ezért nem valószínű, hogy a hó megmarad - mondta Csonka Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) munkatársa az MTI-nek.

A meteorológus elmondta: a csapadékzóna kelet felé terjed, ezért már a délelőtti órákban havazás lehet a keleti megyékben is. Délután nyugaton már inkább havas eső, eső lesz, és elkezdődik az olvadás is. Körülbelül 10 centiméternyi hóra számítanak a szakemberek, de lehetnek olyan körzetek, ahol több hó is hullhat.

Pénteken megérkezik nyugat felől a felmelegedés is. A napokban egyes helyeken akár plusz 6-8 fok is lehet. A keleti területeken azonban fagypont alatt marad a hőmérséklet. Erősebb szél pénteken nem várható, de egyes nyugati területeken akár az 55 kilométer/órás sebességet is elérheti.

Szombaton gyengén felhős lesz az idő, helyenként többórás napsütés is előfordulhat. Csapadékra nem kell számítani. A délies szél itt-ott megélénkül, a legalacsonyabb hőmérsékelt 0, -7, a legmagasabb 0, +7 fok körül valószínű.

Vasárnap eleinte fátyolfelhős, mérsékelten napos idő ígérkezik, délutánra azonban izmosodik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, amit havas eső, havazás vált majd fel. A délies szél helyenként megélénkül. Mindennek ellenére az enyhülés vasárnap éri el a csúcspontot. Az ország nyugati pontjain akár a plusz 10 fokot is elérheti a hőmérséklet. Keleten, északkeleten viszont csak 0, +2 fokra van remény. A legalacsonyabb értékek a nap folyamán -2, -10 fok körül alakulnak.

Jövő héten folytatódik az enyhülés, de összességében változékony, télies idő lesz a hónap további részében is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik