Belföld

Győr: tájékoztatók az ausztriai munkavállalásról

Ausztriai munkavállalásról tartanak tájékoztatókat a Nyugat-Dunántúlon. Ezúttal a családi juttatások témakörét járják körbe.

Az Ausztria-Magyarország “Határon Átnyúló Együttműködés” program “IGR – Jövő a határtérségben” projekt szervezői ismét tájékoztató előadásokat tartanak Ausztriában dolgozó magyar munkavállalók számára, ezúttal családi juttatások (családi pótlék, GYES) témakörben – közölte az MTI-vel csütörtökön Horváth Csaba projektmenedzser.

A rendezvényeken az érintett osztrák és magyar hatóságok, így a Magyar Államkincstár, a Finanzamt és a  Burgenlandi Egészségbiztosítási Pénztár (BGKK) képviselői nyújtanak tájékoztatást az érdeklődőknek – tájékoztatott.
A résztvevők információt kapnak az Ausztriában igényelhető családi juttatásokról családi pótlék igénylésének feltételeiről, illetve arról is, hogy osztrák jogosultság esetén, hogyan alakul a magyarországi juttatás – fűzte hozzá.

Az előadás után az egyes hatóságok információs asztalainál személyes tanácsadásra is lehetőség nyílik; mind az előadás, mind pedig a tanácsadás magyar nyelvű tolmácsolással zajlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik