Belföld

Kulturális programsorozat szerb és magyar együttműködésben

24.hu
24.hu

2012. 02. 16. 15:00

Egy éven át tartó kulturális programsorozat indul Szegeden és a vajdasági Nagybecskereken magyar és szerb katolikus szervezetek együttműködésével uniós támogatásból.

A szegedi KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. és a szerbiai Háló- Közösségfejlesztő Keresztény Egyesület több mint 58 ezer eurós (mintegy 18 millió forintos) európai uniós támogatásból indítja el az Eunity című sorozatot.
Kondé Lajos, a szegedi Dóm plébánosa a programról tartott csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szervezők családi rendezvényekre, nyári táborokba, hangversenyekre, előadásokra és számos találkozóra várják az érdeklődőket.

A két szervezet a határon átnyúló programokra 58 ezer 600 eurós uniós támogatást nyert. Az összeg 62 százalékát a magyar, 38 százalékát a vajdasági partner használhatja fel. A programok fontos elemei a keresztény családmodellről szóló előadások, különböző családi rendezvények, amelyeken keresztül a család fontosságát szeretnék hangsúlyozni. A programok egy része Szegeden, másik része a vajdasági Nagybecskereken és környékén zajlanak majd.

Március 10-én például az árvízi emléknap alkalmából kézműves foglalkozásokon, ügyességi játékokon vehetnek részt az érdeklődők, de lovagolhatnak is a szegedi Dóm térre érkezők. A nyáron lesz közösségépítő tábor és énekkari találkozó is. A Család mint érték címmel négy előadásból álló programsorozatot is szerveznek. Augusztus végén keresztény sátor várja a SZIN fesztivál látogatóit, november 17-én pedig a népi kismesterségek fortélyait lehet kipróbálni a szegedi Katolikus Házban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.