Belföld

Kitolt kezdéssel folytatódnak a védőbeszédek a Koszi-perben

Az időjárásra hivatkozva néhány résztvevő előre jelezte, hogy késve fog érkezni a „Koszi-klán”másodfokú tárgyalásának harmadik napjára.

Csütörtökön 10 órától folytatódna a másodfokú tárgyalás a hat naposra tervezett a diósdi maffiaperben. Az időjárásra hivatkozva néhány résztvevő előre jelezte, hogy késve fog érkezni, ezért a bíró elhalasztott a kezdést 10.45-re.

11.00 órakor megkezdődött a tárgyalás a negyedrendű, a tizenkettedrendű és a tizenkilenced rendű vádlottak védőjének perbeszédével, amelyben első ügyfele büntetésének enyhítését kérte, valamint a bűnszervezetben elkövetés mellőzését. Enyhítési kérelmét egyebek között azzal indokolta, hogy ügyfele büntetlen előéletű és beismerő vallást is tett.
Második ügyfelének az ügyvédnő szintén kérte a mérséklést. Mindkét esetben letöltendő börtönbüntetés helyett felfüggesztett szabadságvesztést kérvényezett.
Harmadik védence a bűncselekmények elkövetésekor az érdi kapitányságon rendőrként szolgált, az ügyvéd szerint emellett a tény mellett nem lehet szemet hunyni. Kérte ügyfele felmentését.

A védők meghallgatása a tizenharmad rendű vádlottéval folytatódott, aki enyhítésért fellebbezett, a bűnszervezetben elkövetés mellőzését kérte. Indoklásában ügyfele büntetlen előélete hangsúlyosan szerepelt. Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására nyújtott be kérelmet a bíróságnál.

Tizenötöd rendű vádlott védője az ügyészség általi büntetés súlyosbításával ellentétben enyhítést kért ügyfele számára, személyi körülményeinek jóval nagyobb figyelembe vételével, mint az elsőfokú ítéletnél tette a bíróság. Az ügyvéd ügyfelének próbaidőre bocsájtás kiszabását indítványozta.

A tizennegyed rendű vádlott védőjének perbeszédével folytatódott a csütörtöki tárgyalási nap az ebédszünet után a Győri Törvényszék épületében. Az ügyvédnő a három éves büntetést abszolút túlzónak tartja ügyfele esetében. Kéri a bíróságot, hogy a bűnszervezetben való részvételtől mentsék fel védencét, amennyiben ez nem valósulhat meg, akkor a lehető legkisebb mértékű szabadságvesztéssel sújtsák.

Huszonketted rendű vádlott védője elsősorban ügyfele felmentését kérte a másodfokú tárgyalás során. Véleménye szerint a bűnszervezet kritériumai nem valósultak meg. Felhívta a bíróság figyelmét, hogy ügyfele esetében az elévülési idő letelte is bekövetkezett már.

Huszonegyed rendű vádlott felmentésére tett indítványt védője.

Védője kérte a huszadrendű vádlott felmentését, az ellene felhozott vádakat hatályon kívül helyezését és ezzel együtt új eljárás indítását indítványozta az Ítélőtábla felé.

A másodfokú tárgyalás harmadik napja 15.00 előtt pár perccel ért véget. A perbeszédek jövő héten kedden folytatódnak Győrben.

A tárgyalás keddi és szerdai történéseiért ide kattintsanak!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik