Belföld

Több út még mindig járhatatlan Fejérben

Egy települést zárt el a hó a külvilágtól. Adony-Szőlőhegyen egy család élelme fogytán.

Továbbra is járhatatlan a 6208-as út Adony felé. Adony-Szőlőhegy el van zárva a külvilágtól. Egy család jelezte, hogy nem lesz elegendő élelmük. A rendőrség a katasztrófavédelem segítségét kéri velük kapcsolatban- mondta a Fehérvár24-nek R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Etyek – Biatorbágy között több autó és egy busz hóban rekedt, a rendőrség lezárta az utat, az autók kimentését megkezdték.

Járhatatlan a 61-es főút Előszállás és Alsószentiván között. Le kellett zárni a Bicske-Csákvári utat, a Káloz -Szabadegyháza szakaszt a 6209-es úton. Mezőfalváról Sárbogárd felé továbbra sem lehet eljutni a 6219-es úton. Lezárták még a Káloz-Dég közötti önkormányzati utat, a Székesfehérvár és Zámoly közötti utat. Itt a zárlat várhatóan 20.00 óráig tart.

Járhatatlan az út Káloz-Soponya között, mivel 40 cm-es hóval fújta be a szél. Az 1. számú úton a 25-26 km szelvény között ugyancsak hóátfúvás nehezíti az előrejutás.

Ugyancsak nehezen járható Lajoskomárom – Középbogárd között az út. A Mány felé vezető 1104-es út egy sávon járható, folyamatosan dolgoznak a hómarók.

Szabadbattyán határában már járható az út, és felszabadult Etyek – Alcsútdoboz között is.

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiegészítése szerint lezárták még a megyében a 6209-es utat Szabadegyháza-Sárosd-Sárkeresztúr között, a 6219-es utat Nagykarácsony Mezőfalva között. Nehezen járható, jégbordás a 62-es főút Seregélyes-Szabadegyháza-Perkáta közötti szakasza, a hóátfúvás miatt pedig nem megfelelő a látótávolság a 1104-es úton Bicske és Mány között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik