Belföld

Figyelj, hogy hova hajtasz!

Életbe léptek az új behajtási engedélyek Győrben. A korlátozott szakaszokra illegálisan behajtók kerékbilincsre, de akár 50 ezer forintos pénzbírságra is számíthatnak.

Lejárt a 2011-es évre vonatkozó behajtási engedélyek érvényessége. Február 15-től, azaz szerdától már csak az új plasztikokkal rendelkező sofőrök hajthatnak be a városban kijelölt, általában gyalogos övezetekbe. Aki viszont továbbra is az érvénytelen bérletekkel vesztegel az érintett szakaszokon az komoly szankciókra számíthat. A közterület felügyelet kerékbilinccsel és pénzbírsággal „jutalmazhatja” a szabálytalankodókat, míg a rendőrség helyszíni büntetése elérheti az 50 ezer forintos nagyságrendet is. Nem árt tehát még időben megváltani a nyomtatványokat, amelyek 30 illetve 45 perces várakozási időt biztosítanak tulajdonosaiknak, de csak a már ismert kis óra együttes használatával. Az engedélyt üzlet- és garázstulajdonosok, lakók, szolgáltatók és bizonyos körű áruszállítók egyaránt kérhetik. A díjtételek aszerint változnak, hogy az igénylő állandó vagy változó rendszámra állítatja-e ki a papírt, és természetesen attól is függ a fizetendő összeg, hogy milyen hosszú időtartamra szól az engedély.

A 2012-es iratok december 31-ig érvényesek, de Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete jövő év elején is ad körülbelül másfél hónap türelmi időt az autósoknak, hogy megváltsák legfrissebb behajtási okmányaikat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik