Belföld

Lemondott Fehérvár egyetlen jobbikos képviselője

A testület tapssal köszönte meg Gál eddigi munkáját

A mai testületi ülésen jelentette be Gál Péter Pál, a Jobbik fehérvári képviselője, hogy a mai nappal beadta Vona Gábornak a Jobbikból történő kilépését. A képviselő – tekintettel arra, hogy mandátumát a Jobbik színeiben szerezte – lemondott önkormányzati képviselői helyéről is.

A város gazdasági tanácsnoka, a Gazdasági Bizottság tagja elmondta, nem kíván azonosulni a fehérvári szervezetben történő változásokkal, melyet a párt országos elnökének is jelzett. Gál Péter Pál a Székesfehérvári Jobbik alapítótagja, hozzá fűződik a radikális fehérvári szárny megszületése. Városi elnökként gyakorlatilag egy személyben hozta létre a Jobbik székesfehérvári programját 2010-ben.

Tekintettel arra, hogy ragaszkodott ahhoz, hogy a város érdekei kerüljenek előtérbe a pártérdekekkel szemben, a helyi szervezet a tavalyi év során kizárta a szervezet soraiból. Az országos elnöktől várta volna azt a véleményt, ami egy település érdekében végzett munkát magasabb rendűnek fogad el, mint bármely párt érdekeit. Vona Gábortól a mai napig nem kapott választ, döntését ezért hozta meg.

Interjú a lemondott képviselővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik