Belföld

Íme, Budai újabb feljelentése

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelést gyanít az elszámolási kormánybiztos a Komáromi Mg. Rt. 2004-es privatizációja kapcsán.

Budai Gyula szerdai tájékoztatóján elmondta: azért tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon, mert az ügylettel akár milliárdos kár is érhette az államot.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. 2004 áprilisában jóváhagyta a Komáromi Mg. Rt. állami tulajdonú részvénycsomagjának értékesítését. A 201 millió forintos vételár jelentősen elmaradt az értékbecslésben szereplő, mintegy 550 milliós értéktől, nem beszélve az első kiírás idején érvényes, 1,2 milliárd forintra rúgó vagyonértékről.

Hozzátette, hogy a szakvélemény szerint a privatizált társaság több mint négymilliárd forint értékű eszközvagyonnal rendelkezett, amelyet a részvényekkel együtt megszerzett a vevő. Ráadásul tíz év helyett három évre kötötték ki az adásvételi szerződésben az eladott részvények újabb elidegenítésére vonatkozó tilalmat, amit a vevő ki is használt: 2008-ban eladta részesedésének nagy részét az Arago Zrt.-nek, amelyről köztudott, hogy a szocialista kötődésű nagyvállalkozó, Leisztinger Tamás cége” – fogalmazott Budai Gyula.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik