Belföld

A Jobbik szerint leszakadóban van Magyarország

Volner János szerint a magyarországi GDP növekedése elmarad az európai uniós átlagtól és jelentősen elmarad a régi uniós tagállamok növekedésétől.

A Jobbik álláspontja szerint a legfrissebb GDP-adatok is azt bizonyítják, hogy Magyarország leszakadóban van az Európai Unió központi államaitól – jelentette ki kérdésre válaszolva Volner János szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az ellenzéki politikus szerint az adatok azt mutatják, hogy a magyarországi GDP növekedése elmarad az európai uniós átlagtól és jelentősen elmarad a régi uniós tagállamok növekedésétől, így szerinte kijelenthető, hogy Magyarország leszakadóban van az Európai Unió központi államaitól, és a kormány politikája sem volt képes ezt a folyamatot megállítani, sőt ez a leszakadás jövőben nőni is fog. A magyar GDP 2011. IV. negyedévében 1,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Ecostat gyorsbecslése alapján, a gazdaság teljesítménye 2011-ben 1,7 százalékkal bővült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik