Belföld

Kuncze Gábor visszatér a politikába

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába.

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke a Szabadelvű Polgári Egyesület új elnökeként visszatér a politikába a Heti Válasz értesülése szerint. A lap internetes oldalán azt írja, információik szerint a szervezet szoros kapcsolatra törekszik a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióval (DK).

A Heti Válasz a szervezet honlapjára hivatkozva azt közli, hogy “az SZDSZ egykori elitjét tömörítő”, “eddig tetszhalott” Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke Kuncze Gábor. Az elnökség tagja rajta kívül a Szabad Demokraták Szövetségéből 2009-ben kilépő Sándor Klára, Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester, a Kuncze Gábor egykori belügyminiszteri államtitkáraként ismert Világosi Gábor, valamint egy 22 éves jogászhallgató, Turi Tamás.

A hetilap információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette DK vezetői többször tárgyaltak Kunczéék “hasznosításáról”, de végül az a megoldás született, hogy a liberálisok szervezetileg nem csatlakoznak a DK-hoz. A különállás ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy az SZPE saját jogon jelenjen meg az ellenzéki kerekasztal-kezdeményezéseken – így eggyel több Gyurcsányhoz lojális szervezet lehet majd tagja a “balliberális véleményvezérek által szorgalmazott Orbán-ellenes olajfa-koalíciónak” – írja az újság.

A szervezet honlapján egyebek mellett az áll, hogy Kuncze Gábor 2010-ben az SZPE alapító tagja, 2012 januárjától pedig annak elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik