Belföld

Kézműves kamarások a gyermekekért

360 ezer forintot nyújtott át jelképesen a győri kórház Gyermeksebészeti Osztályának a kamara kézműipari tagozata február 14-én. A felajánlást eszközbeszerzésre fordítja a későbbiekben az intézmény.

10 éves hagyomány már, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozatának bálján jótékony célra gyűjtenek a vállalkozók. Nem volt ez másként 2012-ben sem, ráadásul az idei rendezvény több szempontból is rekordokat döntött.

Lakatos István a tagozat elnöke elmondta, hogy ezúttal 147 fő részvételével tartották meg a mulatságot és szerencsére az összes tombola gazdára talált. „A támogatóknak köszönhetően nagyon értékes tombolatárgyakat sorsoltunk ki, így mind az 1800 szelvényt megvásárolták. Ami azt jelenti, hogy 360 ezer forintot gyűjtöttünk össze és ezt a keretet ezúttal is a Gyermeksebészeti Osztály apróságainak ajánlottuk fel” – mondta a kézművesek képviselője.

Jó helyre került

A közel 400 ezres nagyságrendű hozzájárulást eszközbeszerzésre fordítja majd a kórház, de természetesen a milliós nagyságrendű berendezésekhez még gyűjtenie kell az osztálynak. „Nagyon örülünk ennek a segítségnek, az elmúlt évtizedben közel 3 millió forintot kaptunk a tagozattól. A mostani adományt pedig félretesszük, hogy a gépekhez szükséges forrás alapját biztosítsuk” – hangsúlyozta Dr. Dávidovics Sándor, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Gyermeksebészeti Osztályának vezetője.

Az adományt, a hozzá tartozó oklevéllel február 14-én adták át az ellátó intézménynek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik