Belföld

Hogy ne csak halld…

Győr kulturális életében már megvetette a lábát az Irodalmi Kávéház. A műhely vendége február 17-én Heinczinger Mika és Popele Róbert lesz, akik nemcsak éneklik, de láttatják is a műveket.

Hogy ne csak halld… 1

Nem az első és valószínű nem is az utolsó alkalom, hogy a fantasztikus páros, azaz Heinczinger Mika és Popele Róbert ellátogat a Kozi Drink Bárba, vagyis az Irodalmi Kávéház székhelyére. A családias közösséget Ungvári István, a Győri Nemzeti Színház művésze, és Kozák Gábor hozta létre, és minden alkalommal olyan művészeket hívnak meg a kultúr-körbe, akik színesítik a művészeti palettát, esetleg valami egyedit alkotnak. Mikáék pedig az utóbbiak táborát erősítik, hiszen azontúl, hogy megzenésített verseket hallhat tőlük a közönség, Róbert kézzel lefesti, jelnyelven láthatóvá teszi a szövegeket.

A február 17-i est ismét izgalmasnak ígérkezik. „A találkozón biztos hallható lesz Áprily Lajos több költeménye is, de nem maradhat ki Arany János tollából a Szent László legenda, vagy Szepesi Attila- Csillagnéző- című verse sem. Egy olyan összejövetelt szeretnénk, ahol a közönség egy kicsit megállhat, leülhet és kiszakadhat a mindennapok rohanásból. Úgy gondolom ezért is fontos, hogy legyenek olyan helyek, akár egy városban, akár egy kisebb településen, ahova az ember szívesen térhet be, ahol feltöltődhet lelkileg. Ilyen hely a Kozi-bár is, mely havonta egy-egy kulturális kalandra csábítja a vendégeket” – mondta portálunknak Heinczinger Mika, aki hozzátette, hogy ezek a győri, kozis találkozások ingyenesek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik