Belföld

Győrben is emlékeztek a Betegek Világnapján

20 éve, mióta II. János Pál pápa a Betegek Világnapjává avanzsálta február 11-ét, azóta a Győr-Szigetiek Baráti Köre is tiszteleg azok előtt, akik életüket szentelték a szenvedőknek.

1992 óta február 11-e a Betegek Világnapja. Az egyház ezen a napon ad hálát azokért az önkéntesekért, akik idejüket nem sajnálva áldoztak, és áldoznak a kóros páciensek gyógyításáért. II. János Pál pápa az ellene elkövetett merényletet követően tapasztalta meg leginkább a betegség keresztjét, és onnantól kezdve különös együttérzéssel fordult a szerencsétlen sorsú emberekhez. Ezért jött létre a Betegek Világnapja, egy nap, melyről Győrben is évről-évre megemlékezik a Győr-Szigetiek Baráti Köre.

A 300 éves Szent Rókus Plébániatemplomban idén Dr. Schmidt Péter mondott köszöntőbeszédet, majd Simon Róbert Balázs szólt a megjelentekhez. Az alpolgármester a nap eredetének ismertetése mellett azt is elárulta, hogy a közeljövőben a város önkormányzata jelentős összeget szán a templom szomszédságában található Simor János püspök tér felújítására.

A szentmisén szentbeszédet mondott Dr. Herdics György, dunaszerdahelyi esperes, majd Dr. Galavits József és Zsebedics József kanonokok szolgálták ki a hívek részére a betegek szent kenetét. A ceremónia gyertyagyújtással zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik