Belföld

Egy eset, ezerféleképpen

Csapucha Adrienn

2012. 02. 13. 17:52

21 intézmény delegált 4 fős csapatokat az idén jubiláló Pénzügyi Esettanulmányi Versenyre. A Széchenyi István Egyetemen 3 napon keresztül versengtek egymással az ifjú közgazdászok.

Pénzügyi Esettanulmányi Verseny (Pénzügyi Esettanulmányi Verseny)

Nem könnyű, de annál izgalmasabb kihívás a gazdasági képzésben résztvevő, nappali tagozatos hallgatóknak részt venniük egy olyan megmérettetésen, amely a szakma gyakorlati oldalába enged némi bepillantást. Így volt ez a Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen is február 10-12-e között. A rangadó 2012-ben ünnepelte 10 éves jubileumát, és immáron országos szintű játszmává nőtte ki magát. A feladat minden évben ugyanaz és minden évben kicsit más: a lényeg, hogy a diákok egy adott cég pénzügyi problémájára dolgozzanak ki komplett megoldásokat. Ezúttal a Magyar Posta volt a feladvány.

A jövőt nézik

Farkas Péter a rendezvény szervezője azt mondja, ez a megmérettetés új kapukat nyithat meg a hallgatók, így a széchenyis diákok előtt is. „Úgy gondolom a közgazdász-jelöltek önéletrajzában presztízs értékűnek számít a jövőben, ha egy ilyen jellegű vetélkedőt könyvelhetnek el. Így egy esetleges állásinterjún a cégvezetők is látni fogják, hogy leendő munkatársuk nemcsak elhivatott a szakmája iránt, de szorgalmas is. Emellett természetesen az iskolaévek alatt is pótolhatatlan, ha egy magas szintű versenyen kvalifikálják magukat a hallgatók.” – mondta a szervező. És ezzel a diákok is egyetértenek. „Nagyon sokat tanulhattunk és sok tapasztalatot gyűjthettünk a rangadón, mert így nemcsak az iskolai tananyagot sajátíthattuk el, hanem valós problémákkal is szembesülhettünk. Tavaly is részt vettünk már a versenyen, és ha minden jól megy jövőre is képviselni fogjuk az intézményünket” – mondta Horváth Krisztina, aki a széchenyis csapat egyik vezéralakja volt a pénzügyi párbajon.

2012-ben a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai győzedelmeskedtek, sajnos a győri campus képviselői az első három közé sem kerültek be.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

NEW YORK, NY - JULY 7: Milo Yiannopoulos arrives to speak outside of the offices of Simon & Schuster publishing company, July 7, 2017 in New York City. Yiannopoulos is promoting a new book and filing a $10 million legal complaint against Simon & Schuster following the publisher's decision to cancel his book deal. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.