Belföld

Újra esik a hó Szegeden

Ahogy azt a meteorológusok megjósolták, kisebb havazással kell számolni a délkeleti országrészben. A folytásban igen lassú melegedés várható.

Szombaton dél felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, beborul az ég. Északon elszórtan, délen többfelé várható havazás, hószállingózás. A Zalaegerszeg-Szentes vonaltól délre számottevő (5-15 cm-nyi) friss hó hullhat. Az északi szél fokozatosan megerősödik, sőt egy-egy viharos széllökés is lehet, így főleg a DNy-i tájakon hófúvások is kialakulhatnak. Ismét téli útviszonyokra, főleg délen havas, síkos útszakaszokra készülhetünk. Marad a rendkívül hideg idő: reggel -22 és -12, délután -10 és -5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap marad a kettősség időjárásunkban: északon, északkeleten elszórt hószállingózás, délen havazás, hófúvás valószínű. Alig változik a hőmérséklet.

Hétfőn és kedden átmenetileg több helyen felszakadozhat a felhőzet, de szerdától újabb nedves levegő érkezhet, mely akár országos havazást is okozhat. A hideg közben fokozatosan gyengül, lassan-lassan fagypont fölé engedhet szorításából…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik