Belföld

Hidat nyitnak a szerelemnek

A szlovákiai Pöstyénben Valentin-napon nyitják meg a szerelmeseknek szánt belvárosi hidat.

Hidat nyitnak a szerelmeseknek a szlovákiai Pöstyénben Bálint napkor, adta hírül a szlovák SITA hírügynökség szombaton. A szerelmesek hídjának február 14-én sorra kerülő hivatalos megnyitója után az érdeklődők, azon felül, hogy egy romantikus sétát tesznek a hídon, egy-egy, a neveikkel megjelölt lakatot rögzíthetnek a híd korlátjához. A szerelmesek a lakat kulcsát a vízbe dobhatják vagy megtarthatják emlékül, a lakatok viszont a soha nem múló szerelem jelképeiként ott maradnak a hídon.

A szerelmesek a lakatokat magukkal is hozhatják, de ha ez nem áll módjukban, az egyik helyi kávézóban, külön e célból különböző formájú lakatokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezekre igény esetén a szerelmesek nevét vagy egyéb adatait is felfestik.
“Nagyon örülök, hogy éppen a mi városunkba jönnek majd a szerelmesek az egész országból, hogy ilyen módon is tanújelét adják a szerelmüknek” – mondta el a projekt kapcsán a szlovákiai fürdőváros polgármestere, Remo Cicutto.
A szerelmesek hídját hosszú távú, a városra jellemző látványosságnak szánják az ötlet megalkotói. A szerelmesek hídja Pöstyén sétálóutcáján található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik