Belföld

A székhelyért demonstráltak Lácacsékén

Cigánd központtal járási székhelyet szeretnének a bodrogközi települések lakói, akik szombaton ezért demonstráltak Lácacsékén.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bodrogköz települései az eredeti tervek szerint várhatóan járásközpont nélkül maradnak, az itt élő mintegy húszezer ember Sátoraljaújhelyen, illetve Sárospatakon intézheti ügyeit, és bár Cigándon kormányablak nyílna, de a térségben élők saját járást szeretnének maguknak.

Összesen 6.261-en írták alá azt a petíciót, amelyet a Bodrogközi Értelmiségi Fiatalok fogalmaztak meg annak érdekében, hogy a Bodrogköz is kapjon egy önálló járást.

A petíciót és az aláírásokat Oláh Krisztiánnak, a cigándi kistérség elnökének és Hörcsik Richárdnak, Zemplén fideszes országgyűlési képviselőjének adták át.

Hörcsik Richárd azt mondta: a Fidesz-KDNP egri frakcióülésén is szóba került a járási rendszer, a járásközpontokról azonban végleges döntés még nem született. Azt ugyanakkor eredménynek könyvelte el, hogy Cigándon kormányablak nyílik, és a térség lakóinak nem kell Sátoraljaújhelyre, Sárospatakra, vagy Miskolcra utazniuk dolgaik intézése miatt.

A térség országgyűlési képviselője azt mondta: véleménye szerint is szükség lenne a Bodrogköz lakosságának egy járási központra, és tudomása szerint hasonló a véleménye a megyei kormányhivatalnak is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik