Belföld

Újabb korcsolyapályák nyílnak a Velencei-tavon

Öt pálya várja a hétvégén a sportolni vágyókat; korcsolyázni csak a kijelölt területeken és a déli parton szabad.

A tó egyik legnagyobb természetes korcsolyapályáját ezen a hétvégén is az agárdi Pop Strandon nyitják meg, ahol zene, melegedő és büfé várja a vendégeket. Lehet fakutyát és korcsolyát is kölcsönözni – mondta el az MTI-nek a strand főrendezője.

Turbók János tájékoztatása szerint a kijelölt területen a jég biztonságos. Csütörtökön már 14 centiméter vastag volt, és a hétvégére tovább hízik. Szombatra több hektárnyi területről letakarítják a havat, így a Pop strandon tükörsima jégen sportolhatnak majd az odaérkezők. A jégre szállás megkönnyítésére új, a korábbinál nagyobb stéget is felállítottak, valamint maximális figyelmet fordítanak a biztonsági előírások betartására.

Nagyon fontos, hogy a korcsolyázók, fakutyázók is tartsák be a biztonsági előírásokat: csak a kijelölt területen sportoljanak, ne menjenek a kikötők, a nádasok közelébe, és vegyék figyelembe, hogy a zene elhallgatása egyben a korcsolyapálya aznapi “bezárását” is jelenti, szürkület után ugyanis életveszélyes lehet a jégre menni – hangsúlyozta Turbók János.

Gárdonyban a Sport Beach – Ökostrandon is zene, büfé, fakutyakölcsönző várja a sportolókat. A hétvégére a tó déli oldalán, három velencei szakaszon is nyílnak korcsolyapályák.
Az északi oldalon nem szabad jégre menni, ott nem egyenletesen vastag, helyenként balesetveszélyes a jég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik