Belföld

Számviteli mesterszak Sopronban

A Magyar Akkreditációs Bizottság hét végi döntése értelmében 2012 szeptemberétől a soproni Nyugat-magyarországi Egyetemen is indítható a számviteli mesterszak, és a jelentkezők nagyeséllyel ingyenes képzésen vehetnek majd részt.

Hosszadalmas előkészítő munkát követően eredményre vezetett a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának törekvése, hogy mesterképzéseivel nagyrészt lefedje a teljes gazdálkodási képzési spektrumot – hangsúlyozta a Corvinus rádiónak Dr. Wilfing János a Dékáni Hivatal vezetője.

Budapest, Debrecen, Pécs és Miskolc után Sopron kapott jogosítványt e képzés indítására. Az akkreditációra nagyon nagy igény mutatkozott, hiszen az egyetemek mellett számos főiskola is folytat pénzügyi területen alapképzést, s ha valaki e területen kívánt egyetemi végzettséget szerezni, annak több száz kilométerre kellett eddig utaznia – tette hozzá.

Dr. Wilfing János kiemelte: a Kar rendelkezik e területen államilag finanszírozott kapacitással, így aki február 24-ig leadja jelentkezését, az nagy eséllyel ingyenesen vehet részt szeptembertől a számvitel mesterszak képzésében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik