Belföld

Csongrád megyei iskolák sikere a K&H tudásversenyén

24.hu
24.hu

2012. 02. 10. 09:39

Nagy sikerrel indult az idei tanévi K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásverseny.

539 csapat jelentkezett a pénzügyi vetélkedőre az ország minden területéről, az első forduló feladatainak megoldásában pedig 2700 kisdiák vett részt. A továbbjutók között van a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola, a Makói Általános Iskola Kálvin Tanintézmény, az SZKTTKI Kossuth Lajos Iskola, valamint a Bonifert Domonkos Általános Iskola csapata is, akik Szegeden, március 30-án folytatják a versenyt. A verseny zsűrijéhez nemrégiben csatlakozott Varga Izabella, a Barátok közt népszerű színésznője is.

„A K&H Csoport kiemelten fontosnak tartja a fiatalok pénzügyi oktatását, hogy felnöttként jobban eligazodjanak a pénz világában, és tudatos döntéseket hozzanak. Ezért hirdettük meg immmár második alkalommal a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! országos tudásversenyt, melyre idén a tavalyi évhez képest háromszor több, 539 csapat nevezett. A versenyben részt vevő tanulók száma pedig megnégyszereződött: összesen 2700 kisdiák dolgozott az első forduló feladatain” – számolt be Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Az első, online fordulóban a  csapatoknak többek között a pénzügyek világához kapcsolódó matematikai feladatot kellett megoldaniuk; tanácsokat kellett adniuk, hogyan lehet takarékoskodni; valamint a felső osztályos tanulóknak egy fogalmazást kellett írniuk a legfőbb álmukról, és arról, hogyan tudnák az ehhez szükséges anyagiakat előteremteni.

“A leadott pályázati anyagokból kiderül, hogy a legtöbb felsős tanuló álma, hogy eljusson külföldre. Nagyon jó látni, hogy a gyerekek tisztában vannak azzal, hogy vágyaik eléréséhez időre van szükség, ezért több éves pénzügyi tervet készítettek. Általánosságban elmondható, hogy a csapatok az álmaik megvalósításához szükséges pénzt több forrásból tervezik összegyűjteni” – tette hozzá Horváth Magyary Nóra.

A zsűrihez idén csatlakozott Varga Izabella színművésznő is, aki a Barátok közt egyik fő női karakterét, dr. Balogh Nóra ügyvédet alakítja: „A mai gazdasági helyzetben derült csak ki igazán, milyen fontos lenne, ha mindannyian tájékozottabbak lennénk, döntéseink valós tudáson alapulnának, s nem dőlnénk be a csábító ajánlatoknak. Sosem volt ilyen nehéz okosnak lenni. Tudatos neveléssel gyermekeink már otthonosabban mozoghatnak a pénz világában, erre való törekvés ez a program is. Fel kell készíteni őket az útvesztőkre, alaposabban, mint eddig hittük. Remélem, sikerül erre felhívni a figyelmet! A gyerekek ugyanis maximálisan vevők az ötletre. Kreatívak és meglepően tájékozottak. Igazi élvezet volt a pályaműveket olvasgatni!” – mondta.

A K&H tudásversenyére általános iskolai tanulók nevezhettek 3-5 fős csapatokkal, 4 kategóriában (1-2., 3-4., 5-6. és 7-8. osztályosok). A háromfordulós verseny első, online fordulója során a csapatoknak a verseny honlapján található 4 feladatot kellett megoldaniuk. A legjobb megoldásokat beküldő csapatok a márciusban induló regionális középdöntőkön – Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Zalaegerszeg – mérhetik össze tudásukat; a döntőre pedig májusban, Budapesten kerül sor.

A verseny során a K&H Csoport nemcsak a diákokat, hanem az iskolákat és a pedagógusokat is díjazza. A gyerekek Netbookot, iPod-ot, hordozható DVD lejátszót, digitális rajztáblát, IceWatch karórát és Geomag játékot, az iskolák irodatechnikai berendezést, sportszercsomagot, valamint könyvcsomagot nyerhetnek. A felkészítő pedagógusok munkáját ajándékutalvánnyal jutalmazzák.

A K&H Csoport a verseny elbírálására Szalay Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Kultúra Központ vezetőjét, Dr. Grimm Krisztinát, a Fogyasztóvédelmi Iroda vizsgáló vezető főtanácsosát, Macher Szabolcsot az r-time ügyfélkapcsolati igazgatóját, Kohári Editet, a Frame Film Kft. ügyvezető igazgatóját, Holló Márta televíziós szerkesztőt és művorvezetőt, valamint Varga Izabellát, az RTL Klub színésznőjét kérte fel. A zsűriben dr. Bába Ágnes, a K&H Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági banki üzletág vezetője és Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója is helyet foglal.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.