Belföld

Az első baleset még nyomot hagy az emberben

Az egyik legkeményebb, legrázósabb szakma a tűzoltóké. kíváncsiak voltunk, hogy ők belülről, hogyan élik meg a baleseteket, a szörnyűségeket, amit 24 órás műszakjuk idején látniuk kell.

Bozsó Krisztián fotós kollégámmal egy napot töltöttünk Szeged Megyei Jogú Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságnál. Már a reggeli órákban érkezett a hír, hogy egy asszony Bordányban életét vesztette, három árván maradt lányát pedig kórházban kezelik szén-monoxid-mérgezés miatt.

Csak a keddi napon „32 esetben kellett kivonulniuk a tűzoltóknak, olyan műszaki mentésekhez, melyek összefüggésbe hozhatók az időjárással. Ezek szinte kivétel nélkül árokba csúszott autók, elakadt, úton keresztbe fordult gépjárművek mentései voltak”- összegezte a nap eseményeit Tátrai János, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense. Elképesztő tehát, hogy akár egy 24 órás műszak alatt, mennyi borzalmat kell látnia az embernek munkája során. Faragó Antalt, a szegedi tűzoltóság szolgálatparancsnok-helyettesét kérdeztem, hogy hogyan tudják feldolgozni ezeket a baleseteket.

Az első baleset még nyomot hagy az emberben from Szeged24 on Vimeo.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik