Belföld

A járdát az ingatlantulajdonos köteles takarítani

A lakótelepeken több tömbház előtt csak a járókelők járják ki a havat, és a nap olvasztja el.

Nehéz Fehérváron közlekedni gyalogosan a belvároson kívül. A Fehérvár24-nek gyalogosok jelezték, hogy a járdákon még mindig van hó és nagy a latyak. Az üzletek előtt szemmel láthatóan ellapátolták a havat, de ahol nincs ilyen, ott csak kis sávban a járókelők taposták le, és a nap olvasztja.

Székesfehérvár önkormányzatának kommunikációs központja pénteken közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az épületek (és üzletek) előtti közterületen lévő járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlantulajdonosok feladata.

A házak előtti járda, vagy annak hiányában az épület körül1 m széles sáv síkosságmentesítése, vagy arról a hó eltakarítása a tulajdonos dolga. A járdát naponta legkésőbb reggel 10.00 óráig kell letakarítani. A síkosság elleni védekezéshez a környezetkímélő anyagokon kívül (homok, salak) kloridtartalmú (pl. konyhasó) fagyáspont csökkentő szer csak úgy alkalmazható, hogy a vegyszer egyszeri kijuttatásának mértéke 40 g/m2-nél több ne legyen- áll a közleményben.

Az önkormányzat kéri, hogy hórakást ne tegyen senki útkereszteződésbe, útburkolati jelre, járdasziget és járda közé, buszmegállóba, kapubejárat elé, vízelzáró csap, gáz és egyéb közlétesítmény (lámpaoszlop, hirdetőoszlop stb.) elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik