Belföld

A járdát az ingatlantulajdonos köteles takarítani

P. Horváth Ágnes
P. Horváth Ágnes

2012. 02. 10. 15:28

A lakótelepeken több tömbház előtt csak a járókelők járják ki a havat, és a nap olvasztja el.

Nehéz Fehérváron közlekedni gyalogosan a belvároson kívül. A Fehérvár24-nek gyalogosok jelezték, hogy a járdákon még mindig van hó és nagy a latyak. Az üzletek előtt szemmel láthatóan ellapátolták a havat, de ahol nincs ilyen, ott csak kis sávban a járókelők taposták le, és a nap olvasztja.

Székesfehérvár önkormányzatának kommunikációs központja pénteken közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy az épületek (és üzletek) előtti közterületen lévő járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlantulajdonosok feladata.

A házak előtti járda, vagy annak hiányában az épület körül1 m széles sáv síkosságmentesítése, vagy arról a hó eltakarítása a tulajdonos dolga. A járdát naponta legkésőbb reggel 10.00 óráig kell letakarítani. A síkosság elleni védekezéshez a környezetkímélő anyagokon kívül (homok, salak) kloridtartalmú (pl. konyhasó) fagyáspont csökkentő szer csak úgy alkalmazható, hogy a vegyszer egyszeri kijuttatásának mértéke 40 g/m2-nél több ne legyen- áll a közleményben.

Az önkormányzat kéri, hogy hórakást ne tegyen senki útkereszteződésbe, útburkolati jelre, járdasziget és járda közé, buszmegállóba, kapubejárat elé, vízelzáró csap, gáz és egyéb közlétesítmény (lámpaoszlop, hirdetőoszlop stb.) elé.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.