Belföld

A Főtaxi repítheti a közmédiásokat

A 252 milliós tender nyerteseként a taxitársaság két évig fuvarozhatja az MTVA munkatársait.

A Főtaxi szállíthatja két évig a közmédia munkatársait – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a taxitender lezárulta után pénteken.

Az MTVA a taxis szolgáltatások biztosítására tavaly december 10-én írt ki ismételten közbeszerzési pályázatot. A nettó 252 millió forint összegű tenderre a kiírásban megadott pontozás alapján összességében a Főtaxi nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot a határidőig.

Az Európai Unió közbeszerzési értesítő portálján közzétett kiírás szerint a pályázat nyertese vállalkozási keretszerződéssel, 24 havi időszakra, napi 24 órás folyamatos rendelkezésre állással, jellemzően Budapest területén és a főváros közigazgatási határától számított 50 km-es körzetben, nettó 252 millió forint értékig biztosíthatja a személyszállítási szolgáltatásokat az MTVA számára.

Az alap emlékezetett arra, hogy a pályázatra való jelentkezés feltétele volt a hasonló nagyságrendű, “már teljesített szolgáltatás” igazolása, és a megfelelő gépjárműflotta. A pályázóknak rendelkezniük kellett az elmúlt három naptári évben teljesített, hasonló témában kötött, legalább egyéves időtartamra vonatkozó, összesen legalább 100 millió forint értékű közbeszerzési szerződéssel.

Pályázati feltétel volt továbbá, hogy a társaság legalább 500 személygépkocsival rendelkezzen, melyek közül 200 “A” kategóriás, 170 kombi típusú, valamint ötven 1+6 személyes.

A közmédia taxitenderére január 24-ig lehetett jelentkezni, a pályázat elbírálásánál a megadott pontozási rendszer alapján értékelték a pályázatokat.

A pályázati kiírásban is közzétett részszempontok, illetve számítási módszer alapján összességében a Főtaxi Zrt. ajánlata bizonyult a legelőnyösebbnek, ezért a közbeszerzési eljárási rendnek megfelelően a közmédia az említett társasággal köti meg a két évre szóló vállalkozási keretszerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik