Belföld

Veszélyes jégcsapok Szegeden

24.hu
24.hu

2012. 02. 09. 12:35

Akár gondatlanságból elkövetett emberölésre is büntethető az, akinek házáról egy lehulló jégcsap halált okoz, hiszen a jogszabáylokban az ingatlan tulajdonosának kell eltávolítania a veszélyt.

A hidegben, a havas utcákon araszolva gyakran elfeledkezhetünk arról, hogy a lábunk elé gördülő akadályok helyett a házak tetejére is nézzük. Pedig ilyen időben nem ártana, mert akár egy méter hosszú tűhegyes olvadó jégcsapok meredhetnek ránk.

Jégcsap (Jégcsap) Fotó: Bozsó Krisztián

Ez viszont arról is árulkodik, hogy az ingatlantulajdonos nem hajtotta végre az ingatlanok és közterületek tisztán tartására vonatkozó jogszabályokat, mely kötelezi a tulajdonost arra, hogy például ilyenkor tél esetén csúszásmentessé tegye a járdaszakaszt, és eltávolítsa a jégcsapokat, hiszen az utóbbit magánkézben lévő épületnél a tűzoltók nem kötelesek megtenni.

Jégcsapverés (Jégcsapverés) Jégcsap-eltávolítás a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tetejéről
Fotó: Bozsó Krisztián

Érdeke is ez a tulajdonosnak, mert ha bármilyen baleset történik az ingatlan előtti járdaszakaszon- érintse ez akár az azon parkoló autókat is, azért a mulasztó büntetőjogilag felelősségre vonható és kártérítésre kötelezett. A felelősség alól csak akkor mentesül az illető, ha igazolni tudja, hogy mindent megtett a kár elkerülése érdekében (hófogók elhelyezése a ház tetejére, veszélyre figyelmeztető tábla kirakása az érintett útszakaszra), és az rajtuk kívülálló okból következett be.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.