Belföld

Amputálták a petárdarobbanás sérültjének kézfejét

Csuklóból kellett amputálni annak a fiatalembernek a kezét, akinek a tenyerében felrobbant egy petárda a Vas megyei Perenyén.

Csuklóból kellett amputálni annak a fiatalembernek a kezét, akinek a tenyerében felrobbant egy petárda a Vas megyei Perenyén – közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója csütörtök délelőtt az MTI érdeklődésére.

Oláh Attila elmondta: az előző délután Szombathelyről átszállított férfit azonnal a műtőbe vitték. A többórás operáció közben derült ki, hogy annyira durva roncsolódásai vannak, hogy nem elegendő a sérült ujjait eltávolítani, a kézfejét sem tudják megmenteni.

Korábban történt:

A férfi egyik kezén nemcsak az ujjak, hanem a kézfej is roncsolódott, ezért a sérültet mentőautóval a győri Petz Aladár kórház kézsebészeti osztályára szállítják, ahol megműtik. Az MTI érdeklődésére Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a mentőszolgálat hivatalból jelezte nekik a történteket, így az eset körülményeit a rendőrség is vizsgálja. A Petz Aladár Megyei oktató kórház orvos igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a fiatalembert Győrbe szállítása után azonnal a műtőbe vitték. A beavatkozás jelenleg is tart; az operáció során derül ki, hogy milyen részeket kell eltávolítani a sérült “durván roncsolódott” kezéből – mondta el Oláh Attila.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik